Keskiviikko-torstai välisenä yönä Kim huomasi aamuyöstä Nipsun käyttäytyvän oudosti ja mittasi lämmön. Lämpö huiteli 40-41 asteen välillä ja koira vaikutti flegmaattiselta. Soitettiin päivystävälle eläinlääkärille joka kehoitti viemään Nipsu heti aamulla lääkäriin.

Imettäminenkään ei enää oikein ollut Nipsusta kivaa, se halusi vaan olla paikoillaan. Sekä minulla että Kimillä oli työpäivä ja kumpikaan ei voinut olla pois töistä, joten onneksi Sari (joka oli myös Nipsun synnytyksessä auttamassa) nappasi Nipsun kyytiin töihin mennessään ja lupasi hoitaa sen lääkärin pöydälle. Kiitos Sari!!!

Itse poikkesin töistöä kotiin pentuja katsomaan ja ajattelin, että tottakai nille maidonkorvike kelpaa pullosta jos nälkä on. No, ei se sit mennyt ihan niin.. Tunnin yrittämisen jälkeen sain kaverin meille hoitamaan pentuja ja itse pääsin lähtemään takaisin töihin. Pullosta pennut eivät suostuneet syömään, mutta "pakkosyötöllä" saatiin jonkin verran maitoa sisään..

Töiden jälkeen sain Nipsun kotiin, neiti on jo huomattasti virkeämpi. Diagnoosina oli onneksi vain etulohkon nisätulehdus ja kotiin tuliaisina antibiootit, Rela-tipat ja kipulääkkeet. Onneksi Nipsulta ei kielletty imetystä tai muuta vastaavaa. Kohtu ultrattiin samalla varmuuden vuoksi, mutta sieltä ei onneksi löytynyt mitään poikkeavaa ja veriarvot olivat muutenkin kohdallaan.

Maitoa ei juurikaan herunut vielä illallakaan, mutta ELLn mukaan maidontuotannon pitäisi normalisoitua pikkuhiljaa. Kyllä ainakin tänä aamuna näytti jo maitoa tulevan, mutta iltapunnitukset kertovat tuleeko tarpeeksi. Nyt Nipsu on kuitenkin syönyt ja juonut hyvin!

Suuret kiitokset Paulalle ja Elinalle, jotka sitkeästi ruokkivat ja vahtivat pentuja Nipsun ollessa melkein koko päivän eläinlääkärillä!

Pennut ovat alkaneet olemaan aikas aktiivisia. Yksi kiipesi eilen korkeamman pentulaatikon reunan yli. En kyllä yhtään ymmärrä miten se on voinut onnistua, mutta Herra Sini-punainen oli laatikon ulkopuolella kun tulin kotiin.

Eilen oli myös pakko leikata pentujen kynnet, nekin kasvavat huimaa vauhtia. PEntujen väri on myös alkanut hieman muuttumaan. Toisilla näkyy jo ruskeita karvoja mustien seassa. Ja muutenkin pentujen värit alkavat erottua sillä pari pentua on selkeästi "punaisempia" kuin toiset. Nipsu on siis väriltään "punertava" eikä vaalean ruskea, jos tuo nyt yhtään mitään kertoo Päättämätön

Pennut leikkivät päivä päivältä enemmän ja välillä laatikosta kuuluu oikein kunnon meteli, kun pentuset kisailevat keskenään. Etenkin pienet pojat tuntuvat olevan oikeita pieniä riiviöitä aina välillä!

Saksasta tuli myös uutisia Nipsun siskojen tiimoilta. Belinda oli saavuttanut IPO3 tuloksen. Onnittelut Belindalle. Ben oli suorittanut myös BH:n. Sisko Boona, jonka omistaa Nipsun kasvattaja, on myös IPO3. Nipsu on siis tuloksellisesti pentueen "huonoimpia".. Nolostunut